Zevende Leergang Sociale Innovatie feestelijk afgerond

03 juli 2018

Afgelopen vrijdag, 29 juni, was de feestelijke afronding van de zevende leergang sociale innovatie in de Rotterdamse haven.

 

Gedurende negen maanden kregen 9 deelnemers die werkzaam zijn bij ECT, Koole Terminals, APMT, CNV Vakmensen en Vopak Agencies, verschillende onderdelen van sociale innovatie belicht. Experts, zoals Aart Bontekoning (organisatie-psycholoog), Jack Crielaard (bioloog en lector sociale innovatie en duurzaamheid), Mark van Vuuren (expert jobcrafting) en Aukje Nauta (Universiteit van Amsterdam) namen de studenten mee op reis door het brede veld van sociale innovatie.

 

Vernieuwing
Het doel was telkens kennis vergroten zodat een vernieuwing in de arbeidsorganisatie en in arbeidsrelaties tot stand gebracht kan worden. Een vernieuwing die moet leiden tot verbeterde prestaties van de organisatie, tot meer werkplezier en tot ontplooiing van talenten.

 

Vijf vormen
Ook was er tijdens deze leergang aandacht voor het begrip ‘sociale innovatie’, de kenmerkende werkwijzen en de voordelen voor bedrijf en werknemers. Met behulp van modellen en praktijkvoorbeelden leerden de leerlingen vijf verschillende vormen van sociale innovatie. Aan de hand hiervan zagen ze hoe je een projectvoorstel voor sociale innovatie binnen een bedrijf kunt indienen en de resultaten daarvan kunt presenteren. Bovendien kregen ze tips hoe je een kick-off rondom dit thema kunt vormgeven. De studenten verwerkten hun nieuwe kennis aan het einde van de leergang ieder in een eigen project. In de projectenbundel (pdf) vind je de uitgebreide beschrijving van die projecten.

 

Op de kaart
De leergangen willen eraan bijdragen dat sociale innovatie binnen het havengebied stevig op de kaart komt te staan. Inmiddels hebben ruim 75 studenten de leergang afgerond. We wensen alle negen studenten veel succes en vooral plezier met het verder aanwakkeren van het sociale innovatievuur binnen ons prachtige havengebied.

 

Downloads

Bekijk alle downloads