Thema’s eerste carrousel-bijeenkomsten bekend

24 juli 2018

Op basis van een kick-off en een reeks voorbereidende bijeenkomsten met medewerkers in het Haven Industrieel Complex (HIC) staan de volgende 5 thema’s als eerste in het RISI-project centraal:

 

  • Regie op duurzame inzetbaarheid
  • Een aantrekkelijk werkklimaat creëren voor jongeren
  • Vakkennis behouden en overdragen
  • Een aantrekkelijk HIC voor een divers personeelsbestand
  • De inrichting van de organisatie van de toekomst

 

Carrousels
Van september tot en met december organiseert RISI (Rotterdams Initiatief voor Sociale Innovatie) een eerste ronde van ‘carrousels’ die bestaan uit 3 bijeenkomsten over deze thema’s. Elke carrousel bestaat uit één bijeenkomst voor werknemers, één voor werkgevers en een afsluitende bijeenkomst waarin werkgevers en werknemers samen alle acties en initiatieven bespreken en vaststellen.

 

Duurzame inzetbaarheid
Het thema van de eerste carrousel is ‘Regie op duurzame inzetbaarheid’. Oftewel, wat kun je zelf doen om aan het werk te blijven, en je werk op een gezonde en prettige manier te blijven doen. En wat kunnen werkgevers en collega’s daarin voor je betekenen? Hans Spanjers, expert op dit gebied, begeleidt de op 6 september de bijeenkomst bij EMO.

 

Op dinsdag 11 september ben je ook van harte welkom op de bijeenkomst voor werkgevers en werknemers samen, die wordt gehouden bij EECV. Daarin brengen we alle ideeën, wensen, voornemens en vragen bij elkaar om van daaruit een aantal concrete afspraken te maken die tot vernieuwing leiden.

 

Meepraten? Schrijf je dan in via de website:

 

JA, IK KOM GRAAG!

 

Op basis van deze eerste ronde richten we een tweede ronde bijeenkomsten in, die plaatsvindt in de eerste helft van 2019.

Downloads

Bekijk alle downloads