De initiërende partijen over RISI

06 juni 2018

Albert van Damme, CNV Vakmensen

Elke dag een beetje mooier maken. LEF : Leiderschap, Eigenheid, Focus! Dat is Sociale Vernieuwing voor mij. Jaren geleden ben ik begonnen met het gesprek over sociale vernieuwing in het Haven Industrieel Complex. Door middel van leergangen voor medewerkers maar ook in cao gesprekken afspraken maken over ontwikkeling. Er is een groot arbeidsethos en trots bij medewerkers en ik denk dat we met elkaar daar nog veel moois aan toe kunnen voegen. Medewerkers die wend- en weerbaar zijn door te werken aan eigen regie in de loopbaan door ontwikkeling, het aanpassen van leiderschapsstijlen, samen werken en samen veranderen. Dat zijn de thema’s waar het dan bijvoorbeeld over gaat.

 

Henk de Bruijn, Havenbedrijf Rotterdam

Elke dag constateren we dat de mens in het HIC het verschil zal blijven maken. Rotterdam  wil The Smartest Port blijven. Als koploper in energietransitie en digitalisering  zullen we nu moeten investeren in de mens in de haven. Vernieuwend denken en doen, intersectoraal handelen, leren van best practices, een lange termijn visie samen ontwikkelen en op korte termijn starten is nodig om als haven onze concurrenten een stap voor  te blijven.

 

Cees Alderliesten, Deltalinqs

Als Deltalinqs willen we de haven ‘slimmer’ maken, zowel in middelen (denk bijvoorbeeld aan IoT, slimme sensoren, smart maintenance), maar vooral in mensen. Een ‘slimme haven’ heeft een adaptieve arbeidsmarkt. Verandering is een feit en het blijven ontwikkelen van de arbeidsmarkt is dan ook een must. Het is een verantwoordelijkheid voor iedere medewerker om zelf regie te nemen op zijn eigen ontwikkeling. Als werkgever ben je verantwoordelijk om deze ontwikkeling te faciliteren en te stimuleren. Zowel medewerker als werkgever winnen daarbij.

 

Lees meer over RISI >

Downloads

Bekijk alle downloads